Nieuws

1 oktober 2019

De uitslag van de genoomfokwaarde  voor OC van Odazzi is binnen … met maar liefst 104 heeft hij hiermee het predicaat behaald. ( genoomfokwaarde moet tussen de 95 en 104 liggen).

De fokwaarde voor OC geeft een inschatting van de genetische kwaliteit van een paard in vergelijking met het gemiddelde van álle KWPN-paarden. Concreet: heeft een paard een hogere of lagere kans dan gemiddeld om OC door te geven aan zijn of haar nakomelingen.

21 juni 2019

Sinds vandaag zijn wij de trotse eigenaar van een eigen Vitafloor! Dit geweldige apparaat is ter ondersteuning van de dagelijkse training om onze paarden gezond en fit te houden. Door een betere doorbloeding van het hele paardenlichaam blijft het paard fit en bespierd. Tevens toepasbaar bij tal van klachten, zoals koliek, wonden (genezen sneller)  artrose, (pees) blessures. Nu staat hij nog in het gangpad, maar zodra de nieuwe rijhal klaar is, zullen we hem verhuizen naar zijn nieuwe plekje. Wij zijn er erg blij mee en onze paarden ook 😉 http://www.horse-control.com

14 juni 2019

Vandaag zijn we begonnen met de bouw van onze rijhal. Met een beetje geluk is voor de winter alles klaar. Laat de regen en sneeuw nu maar komen.

3 juni 2019

Sorpresa is vandaag drachtig gescand van de top hengst For Ferrero! Hopelijk volgend jaar weer een plaatje van een veulen. 11 maanden levertijd … duurt nog even…

7 mei 2019

Vannacht is Sorpresa wederom bevallen van een prachtig zwart hengstveulen. Zijn naam is Odazzi DBD. Ook dit hengstje is weer een goede combi van 2 werelden gebleken. Zijn vader is Dettori (KWPN) en moeder Sorpresa is PRE. Odazzi heeft de looks, de moves en een werkelijk fantastisch karakter! We zijn erg blij met hem en geloven in een gouden toekomst voor deze black beauty!

31 december 2018

Dit jaar sluiten we af met iets heel erg gaafs! Op de valreep van het oude jaar hebben we de ontzettend knappe en getalenteerde Loire Atlantique ( Ferdeaux x Tango) aangekocht. Deze jonge KWPN ruin zal van het voorjaar zadelmak gemaakt gaan worden.

9 oktober 2018

Fantastisch nieuws! Van onze knappe Nachtwacht DBD is de uitslag binnen van de DNA test Genoomwaarde voor OC (osteochondrose).

Zijn genoomwaarde is 97!!! En hij voldoet hierdoor aan de KWPN-norm voor het D-OC predicaat. Wij zijn blij!

30 mei 2018

Onze mooie Sorpresa is 16 dagen drachtig van KWPN hengst Dettori! Volgend jaar weer een prachtig veulentje! Nog even geduld …

11 mei 2018

Kijk dan!!! Echt ongelooflijk trots dat Hoefslag dit leuke stukje over Nachtwacht heeft geplaatst.  https://www.dehoefslag.nl/laatste-nieuws/nachtwacht-zoon-pre-toto-jr.html

4 mei 2018

Afgelopen nacht is onze Sorpresa bevallen van een heel bijzonder hengstveulen. Zijn naam is Nachtwacht. Het is een zoon van de bekende KWPN hengst Glock’s Toto jr. Wij zijn heel erg trots op dit prachtige veulen! Het is een perfecte match gebleken. Echt het beste van 2 werelden in 1 paard. Hij heeft de looks van zijn vader,  hoogbenig, veel front, aansprekend koppie, bergop gebouwd met een goede schouderpartij, mooie hals en goed kruis.  Hij staat mooi recht op zijn benen en heeft 3 zeer goede en correcte gangen. Verder heeft hij het fijne, relaxte en meewerkende karakter van zijn moeder. Precies alles wat je als ruiter zoekt in een paard. Hij is mensgericht en is nergens van onder de indruk. Al met al zijn we dus erg tevreden en blij met onze Nachtwacht.

17 april 2018

In de nacht van 17 april is onze Donna Bailarina moeder geworden van een prachtig merrie veulen van onze eigen hengst Dante. We noemen haar Chanel!

Chanel laat een mooie correcte draf zien met veel ruimte en afdruk. Ze is prachtig bergop gebouwd en heeft een zeer sprekend hoofd. Bovendien heeft ze het super fijne en meewerkende karakter van zowel haar vader als haar moeder geërfd.

Deze knappe dame zullen wij in de toekomst in gaan zetten voor onze fokkerij.

 

22 Maart 2018

Er is een leuk stukje geplaatst op de site van het KWPN : https://www.kwpn.nl/nieuws?itemId=NewsItem:16224

Wij zijn pioniers op dit gebied !

10 Maart 2018

Team De Bonte Drie! Blij met onze mooie warme winterjassen.

November 2017

Begin oktober 2017 werden wij ‘s nachts opgeschrikt door een brand in ons dagbestedingsgebouw. Waarbij onder andere onze complete kantine en een woongedeelte volledig werden verwoest. Hierdoor is het even stil geworden met het posten van berichten…

Maar nu weer goed nieuws!

Eind november zijn wij een weekje op vakantie geweest naar Golega in Portugal. Hier hebben wij een schitterende 3-jarige zwarte Lusitano hengst aangeschaft. Zijn naam is Jaleque. Omdat hij nog zo jong en jeugdig is, staat hij voorlopig in training bij Hester Bischot in Dalen. Hij doet het fantastisch. Het is een plaatje van een paard, heeft een geweldig karakter en is zeer leergierig. Hij beweegt met zeer veel ruimte, heeft veel front en een zeer aansprekend hoofd. En hij heeft een galopje om van te likkebaarden. We houden jullie op deze pagina op de hoogte van zijn vorderingen.

 

26 juni 2017

Dubbel goed nieuws! Donna Bailarina is drachtig gescand van Dante. Ze is nu 30 dagen drachtig en vandaag hebben we het hartje zien kloppen. Zo bijzonder.

En ook Sorpresa is drachtig! Ze is dit jaar gedekt door de KWPN hengst Toto jr. Volgend jaar verwachten wij dus een KWPN veulen. Zo benieuwd naar deze combinatie. Het beste van 2 werelden in 1 paard …

21 juni 2017

Leon heeft vandaag zijn debuut gemaakt in de dressuurring. Met zijn spaanse merrie De Bonte Drie Pitusa reed hij in Noord-Sleen naar een mooie 3e plek in de B, met maar liefst 199 punten!

21 mei 2017

Naar de apto keuring geweest met onze 4-jarige merrie Donna Bailarina. En wat een geweldig rapport heeft ze gekregen! Wij zijn ontzettend trots op deze knappe dame.

16 mei 2017

Op het avond concours in Emmen heeft Hester Bischot onze Dante uitgebracht in het M1. Ze hebben het fantastisch gedaan! Met 3 winstpunten op zak weer naar huis.

 

Picture